9 Aralık 2012 Pazar

Kate MOSS... 

İsmi Katherine Ann Moss... Ancak biz onu kısaca Kate Moss olarak tanıyoruz. 16 Ocak 1974 Londra doğumlu model... 

Tüm dünyada sıska manken olarak tanınan  Kate Moss 1988 yılında tam 14 yaşındayken bir modellik ajansı tarafından keşfedilmiş ve Calvin Klein reklamları ile tüm dünyada tanınmaya başlamıştır.



90’lı yıllarda Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi kıvrımlı hatlara sahip ve uzun boylu modeller revaçta iken, Kate Moss ideal model görünümden uzak olan, minyon fiziği, ayrık ön dişleri, elmacık kemikleri ve aşırı zayıflığı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.


300’den fazla dergiye kapak olan Kate Moss, yalnızca İngiliz Vogue dergisinin kapağında 24 kez yer almıştır. Servetinin 45 Milyon £ olduğu tahmin edilmektedir. 


Kate Moss kısa zamanda  tüm dünyada bir idol ve moda ikonu haline gelmiştir. Giyim tarzıyla trend olan detayları en güzel şekilde birleştiren isim olarak anılmaktadır. Özel hayatında oldukça çalkantılı süreçler geçiren modelin başı alkol ve uyuşturucudan dolayı da oldukça ağrımıştır...

İngiliz modelin çalkantılı aşk hayatı da magazin basının sıkça gündeminde olmuştur. Özellikle genç kızların sevgilisi Johnny Depp ile yaşadığı aşk büyük ses getirmiştir.  Çift bir süre nişanlı kaldıktan sonra 1998 yılında ayrılmış ve Johnny Depp Kate Moss'tan sonra ona çok benzer olan Vanessa Paradis ile aşk yaşamaya başlamıştır.




Kate Moss dünyanın en çok kazanan mankenleri sıralamasında Gisele Bündchen’dan sonra 2. sırada yer almaktadır. Moss’un Dazed & Confused dergisi editörü Jefferson Hack’ten 2002 doğumlu  Lila Grace adında bir kızı bulunmaktadır. 

Kim ne derse desin Kate Moss oldukça geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilen başarılı bir modeldir ve modellik dünyasına ismini altın harflerle yazdırmıştır... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder