18 Kasım 2012 Pazar




MAKARON YAPIMI

Bu güzel renkli tatlılara kim hayır diyebilir ki? Aslen makaron badem, yumurta akı ve şekerle yapılan kolay bir tatlıdır. Aslında yıllardır bildiğimiz ve eskiden beri hemen hemen her pastahanede satılan beyaz büyük bezelerin farklı bir versiyonudur.

Günümüzde Dünya'nın farklı yerlerinde makaron yapan çok sayıda pastahane var. Makaronlara ulaşmak artık çok kolay ancak evde yapmayı da deneyebilirsiniz.

Makaron yapımı için gerekli malzemeler:


  •  2 yumurta beyazı,
  • 30 gram toz şeker,
  • 75 gram toz badem,
  • arzuya göre kakao (yaklaşık 10 gram),
  • 150 gram pudra şekeri,
  • bir çimdik tuz.
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar mikserden geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyebilirsiniz). Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Ardından şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula veya kaşık yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. Hazırladığınız makaron hamurunu krema torbasına koyun. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın. 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. 
Pişen makaronları tepside soğumaya bırakın. İşte makaronlarınız hazır...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder